Türkiye İş Kurumu 4.000 İMD Alımı! 2023 Yılı Güncel Durum ve Şartlar

Türkiye İş Kurumu 4.000 İMD Alımı! 2023 Yılı Güncel Durum ve Şartlar

Türkiye İŞ Kurumunda 4.000 yeni iş ve meslek danışmanı personel alımı için geri sayım başladı. Adayların taleplerini ve İMD alımlarını gündeme getiriyoruz.

İŞKUR İMD alımları için geri sayım başladı. Adaylar sürecin gecikmemesini ve istihdama destek amacıyla büyük önemi olan iş ve meslek danışmanlığı için gerekli yeni atamaların başlatılmasını bekliyor. KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu haberimizde gerekli 4.000 İMD alımına dair adayların beklenti ve taleplerini GÜNDEME getiriyoruz.

4.000 İMD alımı son güncel durum

İŞKUR’a iş ve meslek danışmanı alımı 5 yıldır yapılmıyor. Uzun süredir atama bekleyen adaylar en az 4.000 kadro istiyor. Son atama 2018 yılında yapıldı ve 1.141 İMD alımı gerçekleştirildi.

Kimler İş ve Meslek Danışmanı İMD alımına başvurabilir?

İŞKUR bünyesinde İMD alımı için gereken nitelikler ve eğitimler şu şekildedir: Adayların İş ve Meslek Danışmanlığı İMD alımına başvur yapabilmesi için genel şartların yanı sıra özellikle “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sahibi olması gerekiyor. İMD alımına herhangi LİSANS mezunları başvuru yapabilecektir.

İŞKUR personel alımı genel şartları - adayların talepleri

İŞKUR’da 4.000 İMD alımının Haziran bitmeden yapılması ve müjdenin yeni kabine sonrası gelmesi en büyük beklenti. Öte yandan adayların 657 DMK’daki şartları taşıması gereken yeni ilanda T.C. vatandaşı olması ve askerlikle ilişiği bulunmaması gerekiyor. Adaylar sürecin gecikmemesini ve yaş şartı ile ilgili gerekli güncellemenin ve esnekliğin de sağlanmasını bekliyor.

Sizler de bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum