Araç Kullanıcılarına Müjde! Motorine İndirim Yapıldı

Enflasyondan etkilenmeyerek şimdilerde düşüş yaşanan motorin fiyatı indirim kapsamında litre fiyatı baz alınarak 49 kuruş gibi bir miktar daha aşağı çekildi. Bu kapsamda önceki indirimler de göz önüne alınınca vatandaşlar bir hayli sevindi.

Mayıs Ayı Motorin İndirimleri Gerçekleşiyor

4 Mayıs 2023 tarihinde motorine bir indirim gelmiş ve bu açıdan indirim 1,30 TL olarak litre başına belirlenmişti. Bunun yanında 5 Mayıs tarihi itibari ile de gelen 49 kuruş kapsamında yapılan indirimler ile litre fiyatı başına motorin kullanımı bir hayli ucuzladı. Şehirler kapsamında genel motorin fiyatları değişiklik gösterse de büyük şehirler açısından bakıldığında motorin fiyatı İstanbul’ da şuan en uygun olarak alıcı buluyor.

Şehirlere Göre Güncel Motorin Fiyatları

Büyük şehirler kapsamında bakıldığında en fazla indirim İstanbul Avrupa Yakası üzerinde gerçekleşti. Bu anlamda güncel olarak İstanbul Avrupa Yakası motorin fiyatları 17.92 TL olarak belirlenirken buna ek olarak;

• Ankara ortalama litre başına motorin fiyatı: 18.29 TL
• İzmir ortalama litre başına motorin fiyatı: 18,32 TL olarak belirlendi.

Bunun dışında motorin fiyatları indirim süreçlerine ek olarak benzin kapsamında bir fiyat artışı veya azalışı söz konusu olmadı. Motorin kapsamında bakıldığında yaklaşık 1 senenin en uygun fiyatlandırmasının gerçekleştiğini söylemek mümkün. Yeni motorin indirim ile Mart 2022’ den beri en uygun ücretlendirme şimdilerde sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri