Adalet Bakanlığı 1.000 Kamu Personeli Alımı! Kılavuz Bugün Yayımlandı

Adalet Bakanlığı bünyesinde 1.000 yeni kamu personeli alımı başvuruları bugün açıklandı. Başvurular, süreç ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı 1000 yeni kamu personeli alımı yapacak. Adli Yargı Hakim ve Savcı Yardımcılığı, İdari Yargı Hakim Yardımcılığı ve Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hakim ve Savcı Yardımcılığına İlişkin Sınav ilanı bugün yayımlandı. 2023 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara 800 adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı yardımcısı, 100 idari yargı hakim yardımcısı alınacak. Başvuru kılavuzu yayımlandı.

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları

Türk vatandaşı olmak, Adli yargı hakim ve savcı yardımcılığı ile idari yargı hakim yardımcılığı için giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, Avukatlık mesleğinden alınacak adli yargı hakim ve savcı yardımcılığı için; yazılı yarışma sınav tarihi itibariyle avukatlık mesleğinde fiilen en az üç yıl çalışmış olmak, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak, Kamu haklarından yasaklı olmamak, Askerlik durumu itibariyle askerlikle ilgisi bulunmamak veya muvazzaflık hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedeğe geçirilmiş olmak, Hakimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya engelliliği bulunmamak, Hakimlik ve savcılık mesleğine yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunmamış olmak.

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

Adli yargı - Avukatlık adli yargı hakim ve savcı yardımcıları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak gerekiyor.

İdari yargı hakim yardımcıları için; Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere, hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idari bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak gerekiyor.

Adalet Bakanlığı personel alımı süreci nasıl işler?

Adalet Bakanlığı 1.000 yeni personel alımı için adaylar başvurularını 8 - 16 Kasım 2023 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin AİS internet adresinden ya da başvuru merkezlerinden yapacaklardır. Geç başvuru günü, 21 Kasım 2023 tarihidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Memur Alımı Haberleri